Duinweg 1a | 8356 VW | Blokzijl

Zwembad Blokzijl Weer
Verwarmd Openlucht zwembad
Over ons

We zijn Gesloten

We zijn weer geopend op
maandag 08 mei 2023
vanaf 10:00 uur

Stichting Zwembad Blokzijl 2005

Het zwembad in Blokzijl was vanwege te hoge onkosten en vanwege gemeentelijke bezuinigingen ten dode opgeschreven oftewel sluiting lag voor de hand. Echter de bevolking uit Blokzijl heeft zich geroerd, het plaatselijk belang heeft zich ingezet een comité werd gevormd. Het enthousiasme en de wil om het zwembad te behouden was groot in Blokzijl.  Een zwembad waarbij de wens van de gemeente om het te privatiseren werd vervuld.

Het zwembad werd nu geprivatiseerd. Het eigendom van het zwembad en de naastgelegen grond werd  over gedragen aan de exploitant van de Watersport Camping Tussen de Diepen. De algehele exploitatie lag nu in handen van de eigenaar, exploitant van de camping en deze ging dit doen in nauwe samenwerking met de nieuw gevormde Stichting Zwembad Blokzijl 2005 vanuit het voormalige comité.

Het zwembad ligt heerlijk beschut. Meerdere baden maken ons complex compleet. Zo hebben wij een peuterbad, een kleuterbad en een familiebad. Het zwembad wordt mede door gebruik van zonnecollectoren verwarmd. Het badwater wordt dagelijks 4x gecontroleerd door ons badpersoneel en maandelijks door een labaratorium. Een grote zonneweide omringd onze zwembaden waar ruimte is voor balsporten en is voorzien van meerdere speeltoestellen. In onze horecagelegenheid is koffie/thee, frisdrank, ijs en snoep beschikbaar.

Recreatief zwemmen

Recreatief zwemmen kan van maandag tot en met vrijdag van 11:00 uur tot en met 17:00 uur en ’s avonds van 19:00 uur tot en met 20:00 uur.

 

Recreatief zwemmen goed voor je conditie én je figuur. Of je nu wil spelen, spetteren en plonzen, een paar baantjes wil trekken of wil aquajoggen sporten. Zwemmen is gezond voor je lichaam zowel conditioneel als fysiek zal het lichaam hier profijt van hebben.

Voor het hele gezin is plaats in het Zwembad Blokzijl. Er is een peuterbad voor de allerkleinsten. Een kleuterbad voor de beginnende waterratten en een familiebad met oplopende diepte. In het grote familiebad is er plaats voor meerdere speelmatten. Zowel in het familiebad als in het kleuterbad is er een lange loopmat van de ene naar de andere zijde.

baantjes zwemmen

Een baantje trekken in het zwembad is een zeer gezonde sport, geschikt voor alle leeftijden..
Met een afmeting van 15 bij 25 meter kun je flink wat meters maken. Op vaste tijden is ons zwembad
geopend voor banen zwemmen.
Elke ochtend van 10:00 tot en met 11:00 uur. ’s Avonds van 18:30 uur tot en met 19:00 uur.
Niet in het weekend.

Zwemmen is intensief, je verbrand razendsnel calorieën, verbetert je conditie en maakt je (pijnlijke) spieren soepel. Hoe het komt dat zwemmen zo gezond is? In het water ontspannen je spieren en kun je soepel bewegen. Het risico op overbelasting van je spieren is minimaal, omdat de bewegingen minder van je spieren eisen dan bij sporten op het droge. Zwemmen is een duursport en dus ideaal als je conditie op wilt bouwen en vet wilt
verbranden. Je zult merken dat je ademcapaciteit toeneemt. Veel mensen vinden banen zwemmen bovendien geestelijk ontspannend.