Duinweg 1a | 8356 VW | Blokzijl

Zwembad Blokzijl Weer
Verwarmd Openlucht zwembad
Zwem A-B-C

We zijn Gesloten

We zijn weer geopend op
maandag 08 mei 2023
vanaf 10:00 uur

Zwembad Blokzijl volgt de normen van de nieuwe exameneisen Zwem-ABC.

Vanaf 1 januari 2018 geeft het Zwembad Blokzijl zwemles volgens de normen van de vernieuwde exameneisen en het vernieuwde Nationale zwemdiploma.
Dit houdt in dat de kinderen daarom stapsgewijs zwemles krijgen volgens de vernieuwde eisen in de examenregeling.

Waterijk gebied

In een waterrijk gebied als Blokzijl en omgeving is het erg belangrijk dat kinderen zo snel mogelijk goed leren zwemmen.
In het zwembad van Blokzijl bieden we de zwemopleiding aan voor de landelijke erkende ABC diploma’s.
Zwembad Blokzijl is aangesloten bij de NRZ (Nationale Raad Zwemveiligheid) Het Zwem-ABC staat voor een speelse kindvriendelijke wijze van leren zwemmen. Er is veel aandacht voor zwemredzaamheid, maar zwemveiligheid en zwemvaardigheid staan voorop.

Watervrij

In de eerste fase wordt vooral aandacht besteed aan het ‘watervrij’ maken van de kinderen. Dat is: spelenderwijs de eigenschappen van het water leren kennen. Veel spelletjes doen. Onder water zwemmen, door poortjes en dergelijke; de onderwater oriëntatie.
Denk dus niet dat het kind alleen maar speelt in het water. Ieder spel heeft een bedoeling.

Zwemslagen

Na deze periode van watervrij maken is het tijd voor de volgende fase: de zwemslagen.
Dan gaat de tweede fase in, het leren voortbewegen en andere vaardigheden. Ze moeten maar liefst vier zwemslagen leren: de enkelvoudige rugslag, de schoolslag en borst- en rugcrawl. Bovendien leren ze veel zwemtrucjes, zoals duiken en onder water zwemmen door een gat in een zeil. Ook moeten ze met kleding aan kunnen zwemmen.

Diploma

Het einddoel is het behalen van diploma C; diploma’s A en B zijn logische tussenstappen, pas bij C zijn kinderen geheel veilig en beheersen zij de zwemtechniek goed.

De lesmethode:

Bij ons start uw kind met het Easy Swimpak.
Dit is een speciaal zwempak voor jongens en meisjes met hierin op de juiste plaatsen (borst en rug) verwijderbare drijvers in de juiste diktes. Het Easy Swimpak bevordert het ontwikkelen van watergevoel, ligging in het water en verhoogt de beweeglijkheid van uw kind in het water. Op deze manier leert uw kind makkelijker, sneller en met plezier zwemmen.

Wij stellen het Easy Swimpak beschikbaar voor gebruik tijdens de zwemlessen.

Zwemdiploma A

Je beheerst vaardigheden voor een zwembad zonder attracties. Zwemdiploma A is de opstap naar Zwemdiploma B en het complete Zwem-ABC.

Zwemdiploma B

Je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling. Zwemdiploma B is de tussenstap naar Zwemdiploma C = Nationale Norm Zwemveiligheid.

Zwemdiploma C = Nationale Norm Zwemveiligheid

Je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). Met dit diploma voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Hoe weet je of je hét Nationaal Zwemdiploma van de Nationale Raad Zwemveiligheid in handen hebt?

Het Nationaal Zwemdiploma van de Nationale Raad Zwemveiligheid is een waardedocument. Helaas rouleren er ook kopieën of nagemaakte exemplaren. Wil je zeker weten dat je een Nationaal Zwemdiploma A, B of C van de Nationale Raad Zwemveiligheid hebt? Check dan of het diploma voorzien is van de echtheidskenmerken.

Klik hier om het document met de uitleg hierover te downloaden.

Zwemcertificaten A, B en C

De Nationale Norm Zwemveiligheid met het Zwemdiploma C is voor vrijwel iedereen haalbaar. Er is speciale aandacht voor kinderen met een (tijdelijke) beperking. Een groot aantal van deze kinderen haalt het zwemdiploma, maar wanneer dat lang duurt of toch niet haalbaar is dan zijn er de Nationale Zwemcertificaten A, B en C. Zwemcertificaten zijn, net als het Zwem-ABC, stappen op weg naar zwemveiligheid. Bij ieder Zwemcertificaat is sprake van een verplicht onderdeel, dat een zekere mate van zwemveiligheid in zich heeft en een open deel afhankelijk van de mogelijkheden van het kind.

Zwemvaardigheidsdiploma’s

Kinderen die het leuk vinden om na het behalen van het Zwem-ABC nog meer te leren, kunnen hun zwemvaardigheid verder vergroten met de algemene en specifieke Zwemvaardigheidsdiploma’s.

  • Zwemvaardigheid 1, 2 en 3: na het Zwem-ABC kan je de zwemvaardigheid en zwemveiligheid verder vergroten met de Zwemvaardigheidsdiploma’s.
  • Snorkelen 1, 2 en 3: voor wie geïnteresseerd is in de wereld onder water.
  • Survival 1, 2 en 3: kinderen leren extra vaardigheden hoe zichzelf te redden als je onverwacht in het water terechtkomt en wat je absoluut niet moet doen als een vriendje in nood is.
  • Aquasportief voor Kids 1, 2 en 3: kinderen tussen de 6 en 12 jaar leren op muziek te bewegen in het water en samen met andere kinderen een dans in elkaar te zetten.
  • Springen van de plank 1, 2 en 3: kinderen leren allerlei sprongen van de kant en van de plank.
  • Wereldzwemslagen 1, 2 en 3: kinderen maken een reis over de wereld en door de geschiedenis en leren huidige en historische zwemslagen die over de hele wereld worden en werden gezwommen.
  • Synchroonzwemmen 1, 2 en 3: kinderen leren met ballet in het water de basis van synchroonzwemmen.
  • Waterpolo 1, 2 en 3: kinderen leren de beginselen van waterpolo als balsport.

 

Bron: Nationale Raad Zwemveiligheid

Schrijf nu in voor het Zwem A-B-C

Inschrijfformulier Zwemlessen Zwembad Blokzijl

Pagina 1 van 3

Gegevens voor inschrijving

 Dit formulier vraagt u om uw gegevens zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

Aanvullende gegevens

Gegevens van de ouders/voogd. Vul hierbij uw eigen e-mail en telefoonnummer in zodat wij u kunnen bereiken via deze gegevens.

Wanneer u geen vast nummer heeft, vult u ook hier uw mobiele nummer in.

Wanneer u geen mobiel nummer heeft. Laat u dit veld dan leeg.