Duinweg 1a | 8356 VW | Blokzijl

Zwembad Blokzijl Weer
Verwarmd Openlucht zwembad
Zwembad Blokzijl vraagt gemeente om 50.000 euro om ‘coronaklap’op te vangen

We zijn Gesloten

We zijn weer geopend op
zondag 02 mei 2021
vanaf 11:00 uur

Verwarmd Openlucht zwembad Blokzijl
Zwembad Blokzijl vraagt gemeente om 50.000 euro om ‘coronaklap’op te vangen

Blokzijl De stichting Zwembad Blokzijl vraagt de gemeente om een eenmalige bijdrage van 50.000 euro. Stichtingsvoorzitter Tjakien Fokkes deed dinsdagavond dit verzoek tijdens de politieke markt van de gemeente Steenwijkerland. Het geld is noodzakelijk om de ‘coronaklap’ van dit jaar op te vangen.

Het zwembad houdt al bijna zestien jaar de eigen broek op. Het werk wordt gedaan dor vrijwilligers. Door corona is er sprake van weinig financiële zekerheid, aldus Fokkes. Ze verwacht niet dat de kosten voor dit jaar lager gaan uitvallen dan de opbrengsten. Eigenlijk had het bad in april al de voorbereidingen genomen voor de opening, maar door corona bleef dit uit. Zwembaden kregen later toestemming om maximaal 30 mensen tegelijkertijd toe te laten. Volgens deze voorwaarde kan het bad niet op financieel verantwoorde wijze open, aldus de stichting.

Steunfonds

De gemeente is van plan een speciaal steunfonds oprichten om voorzieningen zoals zwembaden te ondersteunen in tijden van corona. Hier wil het zwembad een beroep op doen, maar veel tijd om te wachten is er niet. Er zijn sinds mei gesprekken gevoerd met de gemeente, maar dit heeft nog niet geleid tot een steunbetuiging, aldus Fokkes. Ook zijn er al allerlei fondsen aangeschreven voor ondersteuning.

Als het zwembad er voor kiest om voor de rest van het jaar de deuren gesloten te houden, dan gaat dit 25.000 euro kosten. Voor de inkomsten is de stichting afhankelijk van onder meer donateurs, sponsoren en abonnementverkoop. Bij dichte deuren blijven deze verdiensten (deels) uit. ,,We beschikken verder niet over een dikke bankrekening.”

De VVD liet weten voor deze kwestie een motie voor te bereiden, die volgende week in de raad wordt ingebracht.

Bron: Steenwijker Courant